Caleo

Caleo The Original fra Le Klint

Producent

Le Klint

Design 

Le Klint 

Rikke Frost

Type

Pendel

Materiale

Papirskærm

Metalstativ

Mål

Ø: 60 cm

Flere detaljer

7 996,00 DKK

-20%

9 995,00 DKK

Yderligere information

CALEO var landskendt længe før, den blev lanceret. Designeren bag lampen, Rikke Frost, deltog i DRs programserie ”Danmarks næste klassiker”, hvor hun i samarbejde med LE KLINT løste opgaven om at skabe en smuk spisebordslampe.

Lampens navn stammer fra latin og betyder "at fremhæve", hvilket henviser til de smukke opstregninger, som er blevet skabt i hånden.  

Det klassiske foldehåndværk indgår ikke overraskende som en væsentlig del af designet, men lampens mønster er vendt 90 grader, og plisséerne er sammensat på en ny måde.

Lamperne er i håndfoldet papir med brunerede opstregning, hørledning og metalophæng.

CALEO-familien har på den måde en rød tråd, men hver lampe er alligevel sin egen på grund af formerne. De kan både hænge sammen og alene.

Med sine flotte detaljer og genkendelige plisseer udstråler lampen både elegance og eksklusivitet. Navnet CALEO er den latinske betegnelse for "at fremhæve", hvilket henviser til de brunerede opstregninger, der fremhæver plisseerne, når lampen er tændt såvel som slukket. Opstregningerne giver lampen et detaljeret og superflot samt højt håndværksmæssigt kvalitetsudtryk.

Lampen, som blev vist i ”Danmarks næste klassiker”, var den første prototype. Siden programmet løb over skærmen, har der været gang i produktudviklingen for at løse alle funktionelle og produktionsmæssige aspekter.

Tilbehør / relateret

9 andre varer i samme kategori