46 Sofa Finn Juhl

Design

Finn Juhl

Type

Sofa

Materiale

Kan bestilles med ben i eg eller valnød, korpus og knapper i grå hallingdal (130) og sædehynde i mørk grå Hallingdal (180)

Finn Juhl 46 sofaen kan fås i mange stof og farve kombinationer samt i læder – kontakt venligst en af vores butikker mere information og priser.

Mål

L: 132 cm
D: 75 cm
H: 80 cm
SH: 42 cm

DKK 55.520,00

Leveringstid : ca. 8-12 uger
Ryd
46 Sofa Finn Juhl
46 Sofa Finn Juhl

46-sofaen er, som navnet angiver, tegnet i 1946. Sofaen blev produceret af polstermester Carl Brørup i Blågårdsgade på Nørrebro i København.

Finn Juhl havde haft en drøm om at blive kunsthistoriker og var i 1930’erne og 40’erne stærkt inspireret af den frie fabulerende kunst, hvilket var grunden til, at hans møbler fik organiske former med nærmest menneskelig karakter.

Han arbejdede indefra og ud, på samme måde som de surrealistiske kunstnere, og var optaget af den humanistiske frigjorthed, som kunsten afspejlede. I lighed med Pelikanstolen er 46-sofaen også en krop til kroppen. Denne krop huser bare to personer, der siddende i sofaen bliver en organisk helhed.

Finn Juhl blev i sin samtid stærkt kritiseret for det kunstneriske formsprog i sine møbler, som man nedladende kaldte for bl.a. ”trætte hvalrosser”.

I nutidens moderne virkelighed er 46-sofaen et hyggeligt og charmerende indslag til enhver indretning – klassisk eller moderne. Sofaen er håndværksmæssigt et mesterligt bygget møbel på en massiv træramme, med fjederindlæg i sædet og håndsyet polstring. Den leveres med stof eller læder med ben i eg eller valnød.

Brand

House of Finn Juhl

Korpus

Hallingdal 130 (Grå)

Knapper

Hallingdal 130 (Grå)

Sæde

Hallingdal 180 (Koksgrå)

Ben

Eg, Sæbe, Eg, Olie, Valnød, Olie

Spørgsmål? Kontakt os