Børge Mogensen BM No. 1 sofa

Børge Mogensen No. 1 sofa

Producent

Fredericia Furniture

Designer

Børge Mogensen

Type

2- eller 3-personers sofa

Materiale

Mange stof typer og farver.

Mål

L: 2 pers.:143cm., 3 pers.: 206 cm
D: 86 cm
H: 83 cm
Sædehøjde: 42 cm

Leveringstid : Kontakt butikken
Ryd
Børge Mogensen BM No. 1 sofa
Børge Mogensen BM No. 1 sofa
Kontakt butikken

No. 1 var den første sofaserie Børge Mogensen designede, efter han var blevet husdesigner hos Fredericia i 1955. Mogensen kombinerede sin egen designidentitet med tidstypiske elementer fra 1950’erne. Hertil tilføjede han nye funktionelle detaljer. Resultatet er en sofa, der både vækker genkendelighed og rummer det udefinerbare i en stærk personlig karakter.

Med No.1 benytter Børge Mogensen for første gang kombinationen af en stram overpolstret sofakasse og løse komfortable puder i både ryg og sæde. På denne måde bevarer Mogensen den fast polstrede sofas solide udtryk, samtidig med at han tilføjer et fleksibelt og let element, der både æstetisk og funktionelt giver sofaen sin karakter.

Typisk for Mogensen fremhæver han egenskaberne i de forskellige dele af møblet og gør dem gennemskuelige. Sofaens stive krop og de bløde sidde- og rygpuder adskilles, hvilket også tilføjer et nyt lag af funktionalitet. Puderne kan let fjernes, rengøres og bankes, og sofaen er derfor nemmere at vedligeholde end en fast polstret sofa. I No. 1 anvender Mogensen én sammenhængende siddepude. Den statiske opdeling i ”siddepladser” brydes, og sofaen inviterer til både samtale og afslapning eller overnattende gæster.

No. 1 blev vist første gang i 1955 på den danske internationale møbelmesse. Møbelmessen var på denne tid en årligt tilbagevendende begivenhed i vores hjemby Fredericia. Fredericias nye direktør Andreas Graversen havde forkastet hele fabrikkens gamle kollektion og satsede udelukkende på Mogensen. Satsningen bar frugt, og samarbejdet udviklede sig til et tæt partnerskab hvor de to herrer udviklede en helt ny kollektion af funktionelle møbler til mange forskellige miljøer.

Samarbejdet mellem Mogensen og Graversen blev i 1972 præmieret med Møbelprisen, som de modtog i fællesskab.

Størrelse

2 pers. 143cm., 3 pers. 206cm.

Polstring

Hallingdal 130 (Grå), Hallingdal 180 (Koksgrå), Sunniva 173, Sunniva 242, Sunniva 717, Sunniva 783

Ben

Eg, Sæbe, Eg, Olie, Eg, sort

int(1)