Den Spanske stol Special Edition

Børge Mogensens Den Spanske stol “Den Røde Spanske”

Producent

Fredericia Furniture

Produkt Designer

Børge Mogensen

Materiale

Vegtabilsk garvet kernelæder i farven Deep Red

Stel i Eg, sæbe eller Eg, olie

Messingskilt

Mål

H:67xB:60xD:82,5 cm

Sædehøjde: 33 cm

DKK 29.923,00

Leveringstid :
Ryd
Den Spanske stol Special Edition
Kontakt butikken

Nu præsenterer Fredericia Furniture et af Børge Mogensens mest ikoniske design, Den Spanske Stol fra 1958, i en special edition i dyb-rød. Grundet farven er denne Special Edition blevet kaldt “Den Røde Spanske”.

Til denne særlige udgave har Frederica Furniture valgt en varm og fyldig rød med et lille strejf af brun. En rolig tone, der spiller godt sammen med det naturelement, som Børge Mogensen altid stræbte efter at inddrage i sine design.

Rød går igen i flere af hans møbler og findes også i Fredericias arkiver, og den klassiske nuance er hyppigt brugt i både interiør, arkitektur, kunst og mode verden over.

Børge Mogensen fandt inspiration over hele verden i sin stræben efter at skabe smukke og holdbare hverdagsmøbler. Han var en stor fortaler for visuel ro, klare, markante linjer, robuste konstruktioner og særligt også de naturmaterialer, der giver møblerne deres varme og klassiske udtryk og gør, at de bliver endnu smukkere med tiden. Den nye dyb-røde farve er tilsvarende tidløs og i fuld harmoni med Mogensens mantra om, at møbler skal kunne nydes og bruges nu – og i de næste mange generationer.

Den Spanske Stol Special Edition er udarbejdet i Vegtabilsk garvet kernelæder i en smuk, dyb rød farve med stel i massivt sæbebehandlet egetræ. Stolen leveres desuden med en messingskilt der markerer året for denne Special Edition.

Salgsperiode for denne Special Edition af Den Spanske Stol løber fra 1. september tom. 31. december 2020, men kan allerede nu forudbestilles hos Vestergaard Møbler.

 

Med Den Spanske Stol videreførte Mogensen sit arbejde i massiv eg og kernelæder. Stolen blev præsenteret i 1958 som en del af en nyskabende udstilling, hvor Mogensen fjernede alle borde fra centrum af rummet, for at skabe en åben og uforceret indretning.

Børge Mogensen præsenterede den Spanske stol på Snedkerlaugets Møbeludstiling i 1958. Da de brede armlæn fungerer som en praktisk plads til en kop eller et glas, valgte Mogensen helt at fjerne alle borde fra sofagruppens centrale rum. Ved at gøre dette foreskrev han et mere åbent og uformelt rum til samtale og afslapning i hjemmet.

Træsort

Eg, Olie, Eg, Sæbe

Spørgsmål? Kontakt os