AJ bord Special Edition

AJ Bordlampe Special Edition 2020

Producent

Louis Poulsen

Designer

Arne Jacobsen

Mål

H:56xD:21,5 cm

DKK 5.995,00

Leveringstid : ca. 1-2 uger
Ryd
AJ bord Special Edition
Kontakt butikken

I foråret 2020 lanceres AJ-lampefamilien i 3 nye Special Edition farver:Lys rosa, Ultrablå og Original grå.

Arne Jacobsen AJ Gulvlampe, AJ Bordlampe og den nye AJ Mini bordlampe kan fås i de 3 Special Edition farver og fås kun i 2020.

AJ lampen blev designet af Arne Jacobsen til SAS Royal Hotel i København (Radisson Collection) i 1957. I dag betragtes AJ-serien som det design, den danske arkitekt er bedst kendt for i hele verden.

Dengang bestod AJ-familien af et bord, en gulvlampe, en væglampe, en lille bordlampe og en bordlampe, der var designet til at blive monteret på bordet. Væglampen kunne ses i smukke rækker i rustfrit stål i lobbyen, da hotellet blev åbnet i 1960.

AJ-lampens profil med de linjer og kombinationen af skrå og rette vinkler ses ikke kun som en formmæssig parallel til profilen på hans 3300-møbelserie, men også til flere af hans bygningers geometriske profiler. AJ-lampen blev brugt i flere dele af hotellet – både versionen i kobber og versionen i rustfrit stål.

Desuden kunne man oprindeligt også få den i lys grå, mørk brun og sort ligesom AJ-pendlen. I årenes er løb er der blevet introduceret en række nye farver i anledningen af seriens forskellige jubilæer.

I 2020 vil vi fejre 60-årsdagen for åbningen af SAS Royal Hotel med en relancering af AJ Bord Mini, som især føler sig hjemme på en vindueskarm, på et natbord eller i kombination med andre møbler. Alle versionerne af AJ-lampen vil blive relanceret i den originale version i rustfrit stål – et materiale, som helt i Arne Jacobsens ånd afspejler omgivelserne, fremhæver det minimalistiske og karakteristiske formsprog og giver et fremragende lys.

Farve

Original grey, Pale rose, Ultra blue

int(1)
Spørgsmål? Kontakt os