PH 2/2 “Spørgsmålstegnet”

PH 2/2 bordlampe, Limited Edition

Producent

Louis Poulsen

Design

Poul Henningsen

Materiale

Skærme i italiensk mundblæst glas

Stander og base af børstet messing.

Mål

Højde: 41 cm

 

DKK 9.995,00

Leveringstid : FORUDBESTIL NU
PH 2/2 “Spørgsmålstegnet”

DKK 9.995,00

Kontakt butikken

Limited Edition 2021

PH 2/2 Spørgsmålstegnet – dette års unikke Limited Edition-bordlampe. For første gang relancerer vi nu en PH-lampe med “hele” skærmstørrelser, dvs. med 2/2-skærmsystemet. Ved anvendelse af skærmsættet som “hel” model får lampen et mere kompakt og rundt udtryk.

Limited Edition 2021-udgaven vil kun være tilgængelig fra 1. oktober til 31. december 2021.

Armaturet, der er designet ud fra princippet om et reflekterende flerskærmssystem, udsender et blændfrit, nedadrettet lys og udstråler en behagelig, delikat glød. Skærmene er lavet af mundblæst, opalt trelagsglas, som er blankt på toppen og sandblæst mat på undersiden, hvilket giver en blød og ensartet lysfordeling. Den justerbare øverste del af lampen kan vippes 45 grader til højre eller venstre ved at dreje håndtaget på midten af armen.

Historien bag produktet

I Limited Edition-udgaven af Poul Henningsens PH 2/2 Spørgsmålstegn i børstet messing med fine linjer er designet og materialiteten i Henningsens elegante klassiker parret med mundblæste skærme i opalglas, der skaber en smuk stemning i ethvert rum. PH designede den originale bordlampe i 1931 på basis af sit treskærmssystem fra 1926, som perfekt kombinerer et blændfrit nedadrettet lys med en behagelig opadrettet glød og derigennem skaber en ideel stemning. Lampen fik navnet ‘Spørgsmålstegnet’ på grund af standerens krumning. PH 2/2 Spørgsmålstegnet blev produceret indtil midten af 1950’erne i messing og med glasskærme i forskellige farver, herunder rav, og forskellige skærmholdere. Lysets retning kan justeres ved at dreje håndtaget på midten af standeren. Den var udstyret med en gennemgående afbryder. PH-lampernes modelnumre refererer til skærmens størrelse. Hver overskærm har et tilsvarende sæt mellem- og underskærme. I de ‘hele’ modeller, som f.eks. 2/2, måler overskærmen ca. 20 cm og har tilsvarende underskærme. PH 3/2 Pendel består af en overskærm på ca. 30 cm, men har underskærme fra 2/2-modellen. ‘Hybridmodellerne’ blev introduceret for at imødekomme behovet for at hænge pendler i lavere højder. Systemet blev dog også brugt til bord-, gulv- og væglamper. De hele størrelser er baseret på princippet om, at alle tre skærme kan placeres inde i en cirkel på en sådan måde, at hver skærms største diameter rører cirklens ydre periferi. Proportionerne mellem skærmene er ca. 3:2:1, hvilket resulterer i et rundere og mere kompakt udtryk sammenlignet med ‘hybrid’-størrelserne. Limited edition 2021-varianten af PH 2/2 Spørgsmålstegnet leveres med et justerbart lampehoved. Det justerbare lampehoved, der kan drejes 45 grader til hver side, er en nøglefunktion, der gør det muligt at rette lyset derhen, hvor det er nødvendigt. Den justerbare øverste del af lampen kan vippes 45 grader til højre eller venstre ved at dreje håndtaget. Skærmene af mundblæst opalglas med tre lag giver lampen en naturlig individualitet, hvor hver skærm repræsenterer et kunstværk. Som ved den originale lampe vil messingen patinere med tiden og fremhæve det autentiske smukke udtryk, som 2021 limited edition-varianten af PH 2/2 Spørgsmålstegnet har. Den gennemgående afbryder, også af børstet messing, er placeret på standeren tæt ved foden sammen med en brun tekstilledning, der komplementerer det eksklusive design. PH’s initialer er smukt og diskret indgraveret over ledningen.

int(1)
Spørgsmål? Kontakt os