AJ bord Mini

AJ Mini Bordlampe

Producent

Louis Poulsen

Designer

Arne Jacobsen

Mål

H:43,3xD:18,3 cm

Leveringstid : ca. 1-2 uger
Ryd
AJ bord Sort
AJ bord Mini
Kontakt butikken

AJ lampen blev designet af Arne Jacobsen til SAS Royal Hotel i København (Radisson Collection) i 1957. I dag betragtes AJ-serien som det design, den danske arkitekt er bedst kendt for i hele verden.

Dengang bestod AJ-familien af et bord, en gulvlampe, en væglampe, en lille bordlampe og en bordlampe, der var designet til at blive monteret på bordet. Væglampen kunne ses i smukke rækker i rustfrit stål i lobbyen, da hotellet blev åbnet i 1960.

AJ-lampens profil med de linjer og kombinationen af skrå og rette vinkler ses ikke kun som en formmæssig parallel til profilen på hans 3300-møbelserie, men også til flere af hans bygningers geometriske profiler. AJ-lampen blev brugt i flere dele af hotellet – både versionen i kobber og versionen i rustfrit stål.

Desuden kunne man oprindeligt også få den i lys grå, mørk brun og sort ligesom AJ-pendlen. I årenes er løb er der blevet introduceret en række nye farver i anledningen af seriens forskellige jubilæer.

I 2020 vil vi fejre 60-årsdagen for åbningen af SAS Royal Hotel med en relancering af AJ Bord Mini, som især føler sig hjemme på en vindueskarm, på et natbord eller i kombination med andre møbler. Alle versionerne af AJ-lampen vil blive relanceret i den originale version i rustfrit stål – et materiale, som helt i Arne Jacobsens ånd afspejler omgivelserne, fremhæver det minimalistiske og karakteristiske formsprog og giver et fremragende lys.

Farve

Aubergine, Hvid, Lys grå, Lys petroleum, Mørk grå, Mørk grøn, Natblå, Okkergul, Original grey, Pale rose, Rustfri stål poleret, Rustrød, Sort, Ultra blue

int(1)
Spørgsmål? Kontakt os