Varer: VL Ringkrone 1

VL Ringkrone 1

Designet af Vilhelm Lauritzen
kr. 3.595,00

Pendlen udsender primært et nedadrettet lys. Det opale glas giver en behagelig og ensartet belysning af området omkring armaturet.

Produkt detaljer

Produkt Mål

Bredde: 190 mm x Højde: 342 mm x Længde: 190 mm

Materialer

Lyskilde: 1x40W E27. Materiale: Skærm: Mundblæst, poleret, opalt trelagsglas. Ophæng: Satinpoleret messing, ubehandlet. Bemærk, at messingoverfladerne er ubehandlede. Det betyder, at overfladen vil ændre sig over tid og patinere. Baldakin: Ja Ledningslængde: 3m Ledningstype: Hvid tekstil

Lyskilde

Produkt Beskrivelse

VL Ring Crown-familien har sine rødder i en lampe designet af arkitekt Vilhelm Lauritzen til DR’s gamle radiohus i København i 1940’erne. Væg- og pendelvarianterne med deres karakteristiske organiske form passede perfekt til Radiohuset. Til samme projekt skabte Vilhelm Lauritzen desuden lamperne VL38 og VL45. Den originale VL Ring Crown blev aldrig brugt her, men ikke længe efter blev der lanceret en Ring Crown baseret på de originale tegninger. I 1947 anvendte designeren Finn Juhl, der arbejdede for Vilhelm Lauritzen, VL Ring Crown i sin indretning af Bing & Grøndahls lokaler i København. VL Ring Crown blev relanceret i 2019 i en version, der er tro mod de originale materialer og det originale design. Den nye version er fremstillet af ubehandlet, poleret messing og leveres med tre, fem eller syv skærme i blankt, hvidt, mundblæst, opalt trelagsglas. Den komplementeres af de væglamper og pendler, der oprindeligt var installeret i Radiohuset. VL Ring Crown-familien giver et markant og autentisk touch til stilfulde interiører og et varmt og blødt lys, der passer perfekt til en moderne livsstil.