Varer: Pelikan Bord

Pelikan Bord

Designet af Finn Juhl

Den eneste dokumenterede udgave af Pelikan bordet blev præsenteret sammen med to Pelikanstole under en udstilling, arrangeret af Snedkerlauget i løbet af besættelsesåret 1940. Efter alt at dømme blev bordet aldrig taget i produktion i senere tidspunkter. Både Pelikanstolen og Pelikanbordet står som fremragende eksempler på Finn Juhls åndelige bånd til modernistiske billedkunstnere fra samme tidsalder. Juhl nøje udvalgte kunstværker, som han præsenterede side om side med sine møbler under udstillingen.

Ingen formelle tegninger af bordet eksisterer i dag; eneste kilde er et billede taget under laugsudstillingen i 1940, hvor det ses flankeret af to Pelikanstole. Det var først da bordet pludselig optrådte i et auktionskatalog i Paris næsten 75 år efter sin første dokumenterede fremvisning, at dimensioner og størrelse af bordet endelig kunne fastslås.

Produkt detaljer

Produkt Mål

Ø: 63 cm x Højde: 45 cm

Materialer

Teak, Eg, Valnød, Oregon Pine eller Sortmalet

Produkt Beskrivelse

Den eneste kendte udgave af dette bord blev fremvist sammen med to Pelikanstole på Snedkerlaugets udstilling i besættelsesåret 1940 og blev, så vidt vi ved, aldrig senere sat i produktion. Både Pelikanstolen og Pelikanbordet er eminente eksempler på Finn Juhls åndsslægtskab med moderne billedkunstnere fra hans samtid. Han håndplukkede særlige kunstværker og viste dem sammen med sine møbler ved udstillingen. Der findes ingen tegning af bordet, kun et billede fra laugsudstillingen i 1940, hvor det er fotograferet sammen med to Pelikanstole. Da bordet pludselig dukkede op i et auktionskatalog i Paris, næsten 75 år efter at det var vist første gang, kunne bordets størrelse og dimension endelig fastlægges. I dag fremstilles Pelikanbordet i eg, valnød, samt sortmalet.