Varer: 4130 Grand Prix af Arne Jacobsen | Grand Prix Editions
Særudgave

4130 Grand Prix af Arne Jacobsen | Grand Prix Editions

Designet af Arne Jacobsen

Grand Prix™-stolen er et ikonisk design af Arne Jacobsen med et unikt grafisk udtryk. Den blev introduceret på designernes forårsmesse på Designmuseum Danmark i 1957. Træbenene på dette design er vinklet blødt udad, og efterligner stålbenene på Jacobsens andre finerstole. Dette er et af få Arne Jacobsens stoledesigns med træben

Den berømte Grand Prix™ stol fås nu i flere specialudgaver med rent grønt læder parret med valnøddefiner. Bemærk at farve forskel kan forventes.

Produkt detaljer

Produkt Mål

Højde: 83 cm x Bredde: 50 cm x Dybde: 51 cm | Sædehøjde: 46 cm

Materialer

Polstring: Pure Læder i farven Forest Green | Stel: Valnød Finér

Produkt Beskrivelse

Grand Prix™-stolen er en sand klassiker inden for dansk design og blev skabt af den verdenskendte arkitekt og designer Arne Jacobsen i 1957. Dette ikoniske møbel er kendt for sit unikke grafiske udtryk og minimalistiske æstetik, der gør den både elegant og tidløs. Stolen blev oprindeligt introduceret på forårsmessen på Designmuseum Danmark og har siden da været et fast element i moderne indretning over hele verden.

Grand Prix™-stolen – Et tidløst mesterværk

Grand Prix™-stolen er særlig kendt for sine karakteristiske træben, som adskiller den fra mange af Arne Jacobsens andre møbeldesigns. Træbenene er vinklet blødt udad, hvilket giver stolen et let og luftigt udtryk, samtidig med at det minder om stålbenene, som Jacobsen brugte i sine andre finerstole. Dette gør stolen til et af de få designs fra Jacobsens hånd, der benytter sig af træben, hvilket tilføjer et naturligt og organisk element til stolens moderne look. Denne blanding af materialer skaber en smuk kontrast mellem det bløde træ og den strømlinede skal, som stolen er kendt for.

Specialudgaver med læder og valnøddefinér

I dag fås Grand Prix™-stolen i en række eksklusive specialudgaver, herunder varianter med rent grønt læder kombineret med valnøddefinér. Denne unikke kombination af materialer tilføjer et ekstra lag af luksus og eksklusivitet til det allerede ikoniske design. Valget af grønt læder og valnøddefinér skaber en smuk farvebalance, som passer perfekt til moderne hjem med et strejf af skandinavisk elegance. Det er dog værd at bemærke, at der kan forekomme farveforskelle på grund af de naturlige materialer, hvilket blot understreger stolens unikke og håndlavede karakter.

Om Arne Jacobsen – Et designikon

Arne Jacobsen er kendt for at være en af de mest indflydelsesrige designere i det 20. århundrede, og hans innovative tilgang til både møbler og arkitektur har haft stor betydning for moderne design. Fortællingen om Jacobsen som barn illustrerer hans tidlige sans for æstetik og form. Som barn i København valgte han at male sit værelse kridhvidt – en beslutning, der på daværende tidspunkt var meget utraditionel, da mørke farver og tunge mønstre dominerede indretningen. Denne tidlige interesse for en minimalistisk stil kom til at præge hans karriere og er tydelig i alle hans design, herunder Grand Prix™-stolen.

Tidløst design til dit hjem

Grand Prix™-stolen er ikke blot et smukt møbel, men også et stykke designhistorie, der bringer Arne Jacobsens banebrydende arbejde ind i dit hjem. Den passer perfekt ind i både moderne og klassiske interiører og er en investering i både stil og komfort. Med sine stabelbare egenskaber er stolen også yderst funktionel og praktisk, hvilket gør den til et oplagt valg til spisestuer, mødelokaler eller som en dekorativ stol i stuen. Uanset om du vælger den klassiske version eller en af de nye specialudgaver med læder og valnøddefinér, får du et møbel, der kombinerer funktionalitet med skønhed. Grand Prix™-stolen vil uden tvivl tilføje elegance og tidløs stil til ethvert rum.