Varer: Loungestol CH22 af Hans J. Wegner

Loungestol CH22 af Hans J. Wegner

Designet af Hans J. Wegner

CH22 loungestolen var en del af Hans J. Wegners debutkollektion for Carl Hansen & Søn, som blev fremstillet fra 1950. Stolene her var alle i træ med flet i stedet for polstring. I dag er de alle at finde blandt designerens mest kendte og efterspurgte værker.

Produkt detaljer

Produkt Mål

Materialer

CH22 fås i massivt eg og valnød samt i en kombination af disse træsorter i forskellige overflader. Sædet fås med flet i natur eller sort papirgarn. Ved kombinationen eg/valnød leveres stoles med stel i eg og arm- og ryglæn i valnød.

Produkt Beskrivelse

CH22 loungestolen, der er udført helt i overensstemmelse med Wegners originale arbejdstegning, forener det indlysende enkle med det absolut komfortable. Stolen er fremstillet i massivt træ med en markant, organisk formet rygskal i formspændt finér. Wegner har lagt stor vægt på det sublime håndværk, hvilket blandt andet ses i det flettede sæde udført i kuvertflet og stolens samlinger, der er så raffinerede og gennemtænkte, at de på én gang udgør både konstruktion og ornament – et klassisk Wegner signaturtræk. CH22 loungestolen er en del af Wegners første kollektion for Carl Hansen & Søn. En kollektionsdebut, der sammen med CH22 også indbefatter ikoniske design som CH24, bedre kendt som Y-stolen, og den elegante CH25 loungestol, der alle har opnået status som designklassikere verden over. Med genintroduktionen af et af hans tidlige design – CH22 loungestolen – understreger Carl Hansen & Søn Wegners evne til på mesterlig vis at designe og formgive i træ.