Varer: Y-stol CH24 Teak af Hans J. Wegner
Særlig Pris

Y-stol CH24 Teak af Hans J. Wegner

Designet af Hans J. Wegner
Original price was: kr. 7.395,00.Current price is: kr. 4.995,00.

CH24, eller Y-stolen, er den allerførste model, Hans J. Wegner i 1949 tegnede eksklusivt for Carl Hansen & Søn, og det ikoniske design har været i uafbrudt produktion siden præsentationen i 1950.
Her ses en relancering af den klassiske Y-stol CH24 i en smuk udgave i olieret teak.

Y-stolen CH24 fås i forskellige varianter med stel i bl.a. eg, røget eg samt valnød.

Produkt detaljer

Produkt Mål

Højde: 76 cm x Bredde: 55 cm x Dybde: 51 cm x Sædehøjde: 45 cm

Materialer

FSC®-certificeret teak, olie, naturfarvet papirgarn

Produkt Beskrivelse

CH24 Y-stol stolen er et klassisk og ikonisk møbel, der er perfekt til ethvert hjem. Stolen er designet af Hans J. Wegner i 1949 for Carl Hansen & Søn. Y-stolen fremstår med et unikt Y-formet ryglæn, deraf navnet Y-stolen, der giver stolen god støtte og høj komfort. Ryg- og armlæn er fremstillet af ét enkelt stykke træ. CH24 Y-stol stolen er utrolig alsidig med sit klassiske udseende. Den kan bruges som en spisestuestol, en skrivebordsstol eller endda som en ’accent’ stol i en stue eller soveværelse.

Fremstilling af Y-stolen

Wegners y stol er lavet af materialer af høj kvalitet og består af et stel af massivt træ. Sædet af vævet papirgarn. Fremstillingen af hvert enkelte y-stol består af mere end 100 led, hvoraf de fleste udføres i hånden. Dette er for at sikre en høj kvalitet. En dygtig fletter bruger omkring en time på at håndflette sædet, som består af 120 meter papirgarn. Denne imponerende styrke og formstabilitet gør stolen både robust og slidstærk. Ryggen af y stolen er formet af et enkelt stykke træ, som bliver bøjet nænsomt ved brug af damp. Så kan ryggen få sin karakteristiske buet form.

Y-stolens materialer

Y-stolen fås i mange varianter både Classic serien som består af forskellige træsorter samt Color serien som består af varierende smukke farver. Stellet fra Classic serien fås i træsorter som eg, mahogni, valnød, bøg samt ask. Samt med en overfladebehandling som olieret, hvidolieret samt sæbebehandlet. Sædet af papirgarn fås i enten sort flet eller naturflet. Vælger du en overfladebehandling i sæbebehandling, vil stolen fremstå med en mat overflade. Dette mest minder om ubehandlet træ og derfor har et meget naturligt udseende. Stolen vil med tiden opnå en smuk patina og dermed ’ældes med ynde’. Ønsker du derimod en overfladebehandling i olie, vil y stolen fremstå med et ’blødere’ udseende. En ren olie vil få træsorten til at fremstå gylden. Med denne behandling vil træet få en mørkere patina med tiden. Derimod med en hvidolie vil få stolen til at fremstå med et lysere finish. Dette skyldes man har tilført en hvidpigmentering til træet. Stolen vil derfor også bibeholde den lyse nuance med tiden. Y-stolen CH24 fås i forskellige varianter med stel i bl.a. eg, røget eg samt valnød.