Varer: Kettelhut Lænestol af Finn Juhl
Relancering

Kettelhut Lænestol af Finn Juhl

Designet af Finn Juhl
Priser fra
kr. 34.910,00

Oplev komfort og elegance med Kettelhut-stolen fra House of Finn Juhl. Kendt på vintagemarkedet som SW 86, denne stol blev oprindeligt produceret af Søren Willadsen Møbelfabrik i Vejen. Finn Juhl, med sine store drømme, sendte tegningen til den amerikanske møbelproducent Baker Furniture i 50’erne. Stolen har nu fået navnet ‘Kettelhut’ efter Mary Ellen Kettelhut, tidligere vicepræsident for marketing hos Baker Furniture og nuværende ejer af den originale tegning.

Kettelhut-stolens stel er lavet af en kombination af massiv eg og valnød, og den fås polstret i enten læder eller tekstil. Denne stol kombinerer tidløst design med høj komfort og er det perfekte valg til enhver indretning.

Produkt detaljer

Produkt Mål

Bredde: 81 cm x Dybde: 74 cm x Højde: 88 cm. Sædehøjde: 42 cm

Materialer

Stel: Massiv FSC® certificeret eg og amerikansk valnød | Polstring: Tekstil eller læder

Produkt Beskrivelse

Oplev Finn Juhls Amerikanske Drøm med Lænestolen Kettelhut fra House of Finn Juhl

Finn Juhl er kendt for sine ikoniske møbeldesigns, og i år byder vi velkommen til en nyhed, der kombinerer mystik og tidløs elegance: Lænestolen Kettelhut. Dette enestående møbel er en relancering af en klassiker, som mange kender fra vintagemarkedet som SW 86, oprindeligt produceret af Søren Willadsen Møbelfabrik i Vejen.

Historien Bag Kettelhut

Finn Juhl, en pioner inden for moderne dansk design, havde store internationale ambitioner. I starten af 1950’erne sendte han tegninger af stolen til den amerikanske møbelproducent Baker Furniture. På trods af denne indsats blev stolen aldrig lanceret på det amerikanske marked – indtil nu. House of Finn Juhl har med stolthed relanceret stolen, som nu er tilgængelig over hele verden under navnet Kettelhut. Navnet er en hyldest til Mary Ellen Kettelhut, tidligere vicepræsident for marketing hos Baker Furniture og nuværende ejer af den originale akvareltegning af stolen.

Design og Håndværk

Kettelhut-stolen er et mesterværk af design og håndværk. Med sine brede, omfavnende armlæn og elegante linjer er stolen både komfortabel og stilfuld. Stellet er lavet af en smuk kombination af massiv eg og valnød, og den fås polstret i enten læder eller tekstil. Denne blanding af materialer sikrer, at hver stol er unik og af højeste kvalitet.

Finn Juhls Vision

Da Finn Juhl designede SW 86 i 1951, var hans mål klart: Stolen skulle være international. På tegningen skrev han: “Produktions og salgsret i udlandet forbeholdes Finn Juhl”, hvilket understreger hans ønske om at dele sit design med verden. Produktionen blev startet hos Søren Willadsens Møbelfabrik, kendt for deres exceptionelle håndværk, hvilket gjorde det muligt for Juhl at skabe møbler af højeste standard.

En Historisk Relancering

Relanceringen af Kettelhut-stolen er resultatet af et spændende samarbejde. I 2021 blev House of Finn Juhl kontaktet af Mary Ellen Kettelhut, som tilbød dem den originale akvareltegning af stolen. Efter flere samtaler besluttede hun at beholde tegningen, men en aftale blev lavet: Hvis stolen blev sat i produktion, ville den blive opkaldt efter hende. Nu er denne aftale realiseret, og Kettelhut-stolen er blevet en realitet.

Unikt Design og Materialer

Kettelhut-stolen adskiller sig fra Finn Juhls øvrige designs med sit kraftfulde og uprætentiøse udtryk. Dette gør den til et bemærkelsesværdigt møbel, der kan tilføje karakter og elegance til ethvert rum. Den robuste konstruktion og de luksuriøse materialer gør stolen både holdbar og æstetisk tiltalende.

Tilgængelighed og Præsentation

Kettelhut-stolen blev præsenteret på 3daysofdesign i København, en prestigefyldt begivenhed, der samler de bedste inden for designverdenen. Denne relancering markerer en ny æra for Finn Juhls designs, der nu kan nydes af designentusiaster verden over. House of Finn Juhl fortsætter med at ære Finn Juhls arv ved at bringe hans tidløse designs til et moderne publikum. Kettelhut-stolen er ikke bare en stol, men en del af en designhistorie, der strækker sig over årtier. Med sin unikke historie og udsøgte håndværk er Kettelhut-stolen et must-have for enhver, der værdsætter klassisk design og kvalitet. Oplev Finn Juhls vision og tilføj et stykke designhistorie til dit hjem med Kettelhut-stolen fra House of Finn Juhl.